Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Καλωσήλθατε στο Ωρωπός History...

 


Η περιοχή του Ωρωπού με τη φυσική της ομορφιά και με την ύπαρξη χώρων μεγάλης αρχαιολογικής, οικολογικής, ιστορικής, θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής σημασίας, παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης οι οποίες θα μπορούσαν να τη βγάλουν από τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων των τελευταίων ετών.

Πριν από αυτό όμως, δεν πρέπει να παραβλέπει τη σχέση με τον εαυτό της, δηλαδή την Ιστορία της, η οποία προσφέρει την κατάλληλη «αυτογνωσία» χάρη στην οποία κάθε τόπος μπορεί και οικοδομεί την ιδιαίτερη ταυτότητά του προκειμένου να αφηγείται τον μοναδικό μύθο του και να ενισχύει τα μοναδικά συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Το Ωρωπός History φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κόμβο για την Ιστορία του Δήμου Ωρωπού, χωρίς ωστόσο να αδιαφορεί για το σήμερα και το αύριο του Δήμου μας. Προσπαθώντας να διαφυλάξει την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία του, το Ωρωπός History θα στηριχθεί σε επιστημονικές πηγές προκειμένου να προσφέρει στον αναγνώστη έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα ιστορικά θέματα με τα οποία θα καταπιαστούμε.

Οι πηγές στις οποίες θα στηριζόμαστε για την παραγωγή των άρθρων μας είναι αρκετές και ποικίλες, καθώς με μια πρώτη καταγραφή διακρίνουμε περισσότερα από 70 βιβλία και επιστημονικές εργασίες για την περιοχή, αλλά και πληθώρα διαδικτυακών τόπων έγκυρων ιδρυμάτων και οργανισμών.

Mε το Ωρωπός History προσπαθούμε να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην απαραίτητη δημόσια συζήτηση για την Ιστορία του τόπου. Αν η συνέχεια αυτής της συζήτησης γίνεται με πιο εμπλουτισμένα επιχειρήματα μετά από την ανάγνωση κάθε άρθρου μας, αυτό θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς…

Με εκτίμηση, 

η Συντακτική Ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου