Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Άρθρο του Παναγιώτη Χασιώτη, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τη "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"


            

Στις 8 Οκτωβρίου 2023 έχουμε μία κρίσιμη εκλογική μάχη για το μέλλον του Δήμου μας η οποία θα εκλέξει τη νέα δημοτική αρχή για τα επόμενα πέντε έτη.    

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για μια ακόμη φορά, όπως και το 2019, με τον Συνδυασμό «Συνεργασία Ευθύνης» και με το σημερινό Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη. Ο Γιώργος Γιασημάκης αποκατέστησε την αξιοπιστία και τη διαφάνεια στα δημοτικά δρώμενα.  Σε  αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε χρηματοδότηση για έργα στο Δήμο μας συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου, έργα τα οποία θα υλοποιηθούν και μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σίγουρα υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει και οι ανάγκες του Δήμου μας είναι τεράστιες και πιεστικές. Έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη πενταετία η οποία, αν αξιοποιηθεί σωστά, θα δώσει μία νέα όψη στο Δήμο Ωρωπού συνολικά και να του δώσει τη θέση που του αξίζει στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής.

Εάν οι δημότες του Ωρωπού μου κάνουν την τιμή να με εκλέξουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, υπόσχομαι να εργασθώ σκληρά, και σε καθημερινή βάση, για τα ζητήματα το οποία θεωρώ άμεσης προτεραιότητας και ζωτικής σημασίας για το Δήμο μας, όπως: 

- η διαφάνεια σε όλους τους χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αξιοκρατία και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για το Δήμο μας οι οποίοι αντλούνται τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- η κοινωνική πολιτική με στήριξη όλων των ευπαθών συμπολιτών μας, με ιδιαίτερη πρόνοια για τις γυναίκες και τα άτομα που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ή κοινωνικού αποκλεισμού.

-η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των δομών και υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού (π.χ. ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του Δήμου μας). Επίσης η επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης ανοίγει νέους ορίζοντες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μπορούν να δημιουργήσουν μία νέα διάσταση στη λειτουργία του Δήμου μας.  Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει η νέα δημοτική αρχή να διεκδικήσει και νέους πόρους τόσο από τα εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης των Δήμων όσο και τα ευρωπαϊκά κοινοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ που προβλέπουν ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των Δήμων με τις νέες τεχνολογίες (π.χ. χρηματοδότηση έργων των Δήμων από τα 26,1 δισ. Ευρώ του νέου ΕΣΠΑ).

- η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος με άμεση προτεραιότητα τη μέριμνα αντιπυρικής προστασίας του Δήμου μας και εφαρμογή της νομοθεσίας για την αντιπυρική προστασία (Εγκ. 2902/2022, ΦΕΚ 27-04-2022). 

- η ανάδειξη του φυσικού κάλλους και πλούτου της περιοχής μας, τόσο των ορεινών όσο και παραθαλάσσιων περιοχών μας. Ο Δήμος Ωρωπού συνδυάζει τη φυσική ομορφιά τόσο των ορεινών περιοχών και των δασών του όσο της παραλίας τους.   Η κατάλληλη αξιοποίησή τους θα μπορούσε να εκτινάξει την επισκεψιμότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. 

- Επιπλέον η ανάδειξη και η αξιοποίηση των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας, η προβολή και διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο συνδυασμός μνημείων και φύσης πρέπει να αποτελέσει το πλεονέκτημα του Δήμου μας.

Είναι δέσμευσή μου να είμαι συνέχεια δίπλα στον Δημότη και στον κάτοικο του Δήμου Ωρωπού, από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκομαι στα κοινά. 

 

Παναγιώτης Εμ. Χασιώτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με τη Συνεργασία Ευθύνης και

Το Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου